Tajništvo: 02 450 10 90 | Odjava prehrane: 02 450 10 98 info@abesednjak.si
Select Page

Tekmovanje iz znanja računalništva – Programiranje za OŠ (Scratch)

Šolsko in državno tekmovanje

 

Na naši šoli smo sredi januarja organizirali šolsko tekmovanje iz znanja računalništva, natančneje programiranja za osnovne šole v programu Scratch. Tekmovali so učenci od 4. do 9. razreda, naloge pa so reševali na računalnike. Šolskega tekmovanja se je letos udeležilo 13 učencev in od teh jih je 5 osvojilo bronasto priznanje. Vsi prejemniki bronastih priznanj so se tudi uvrstili na državno tekmovanje, ki je bilo v soboto, 11. 3. 2023, v Mariboru.

Državnega tekmovanja, ki je potekalo na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) Univerze v Mariboru, so se udeležili: Lovro Feguš (4. b), Jurij Černetič (5. a), Liam Novak (6. a), Dorian Šober (7. c) in Rok Černetič (9. c).

Večina naših učencev je bila zelo uspešnih, saj so kar štirje posegli po najvišjih mestih in prejeli priznanja Zveze za tehnično kulturo Slovenije.

Jurij Černetič je v svoji tekmovalni skupini F (4. in 5. razred) osvojil 1. mesto in postal državni prvak, na 2. mestu, kot podprvak, pa se mu je pridružil Lovro Feguš. Oba sta prejela zlato priznanje. Čestitke!

V skupini G (6. in 7. razred) je Dorian Šober osvojil 6. mesto ter srebrno priznanje.

V najstarejši skupini H (8. in 9. razred) pa je naš lanski državni prvak, tudi letos osvojil 1. mesto ter se ponovno okitil z naslovom državnega prvaka in zlatim priznanjem! Naj omenimo, da je Rok spet imel vse možne točke.

Uradni rezultati so na voljo na spletni strani ZOTKS: KLIK

Učenci tako z lepim zgledom skrbijo za promocijo naše šole na državnem nivoju.
Vse pohvale in iskrene čestitke vsem tekmovalcem za izjemne dosežke!

Dejan Žmavc, mentor in predsednik šolske tekmovalne komisije

 

Prilagodi izgled strani