Tajništvo: 02 450 10 90 | Odjava prehrane: 02 450 10 98 info@abesednjak.si
Select Page

V ponedeljek, 17. 6. 2024, so se učenci Osnovne šole Angela Besednjaka Maribor udeležili sedmega in hkrati zaključnega kroga Kadetske lige Spodnjega Podravja na Ptuju za šolsko leto 2023/2024.

Z velikim veseljem in ponosom sporočamo, da so poleg Štajerske kadetske lige, v tem šolskem letu v skupnem seštevku, med vsemi sodelujočimi osnovnimi šolami, osvojili tudi 1. mesto na Kadetski ligi Spodnjega Podravja.

Poleg osvojenega 1. mesta v skupni razvrstitvi sta velika zmagovalca kadetske lige v posamični konkurenci prav tako tekmovalca naše osnovne šole, ki sta postala prvaka v kategoriji do 15 oziroma 12 let.

To sta:
Gašper Drevenšek, prvak lige v kategoriji do 15 let in
Aleksandr Konopatskyi, prvak lige v kategoriji do 12 let.

Prav tako so skupnemu seštevku prispevali ogromno bero točk preostale tekmovalke in tekmovalci naše šole, ki so se skozi celotno ligo udeleževali tekmovanj na Ptuju.

Na tokratnem zadnjem, 7. krogu Kadetske lige Sp. Podravja so sodelovali in dosegli odlične uvrstitve naslednje tekmovalke in tekmovalci naše osnovne šole:

Kategorija do 12 let dekleta:
4. mesto Aida Denjo
5. mesto Meta Marinović
7. Žana Vrtič Ferk
8. mesto Jovana Marko

Kategorija absolutno do 12 let:
1. mesto Aleksandr Konopatskyi
5. mesto Marko Marjanović

Kategorija absolutno do 15 let
5. mesto Gašper Drevenšek

Gašper je v zadnjem kolu, morda zaradi utrujenosti po valeti, izgubil v dobljeni poziciji in namesto prvega, pristal na še vedno odličnem 5. mestu, a kljub temu prepričljivo osvojil ligo v skupnem seštevku do 15 let. Od šestih sodelujočih tekem je Gašper kar petkrat stal na najvišji stopnički. Prav tako je izjemno formo poleg Gašperja pokazal tudi Aleksandr Konopatskyi, ki je štirikrat zmagal ter trikrat osvojil 2. mesto, kar je bilo prav tako več kot dovolj za osvojitev prvega mesta v kategoriji do 12 let.

Prav tako je potrebno veliko priznanje izreči vsem tekmovalkam in tekmovalcem, ki so pridno nabirali točke na Kadetskem prvenstvu Spodnjega Podravja in dosegli odlično 1. mesto v skupnem seštevku. Poleg omenjenih Gašperja in Aleksandra, so veliko število točk prispevali še Aida, Meta, Žana, Jovana, Marko, ki so našteti v tem poročilu še med dobitniki odličnih uvrstitev zadnjega kroga, poleg njih pa še Jakob Daić, Rene Nikl, Davud Čelenka, Filip in David Golubović, Berin Džino, Adin Junuzović, Tia Živa Husel, Lovro Feguš, Maks Mittendorfer, Uroš Bombek, Erik Bračič in Žan Luka Kraner, ki se prav tako poslavlja od osnovnošolskih tekmovanj v šahu, zaradi šolanja v srednji šoli.

Vsem tekmovalkam in tekmovalcem za dosežene izjemne rezultate čestitamo! Gašperju in Žanu Luki pa zahvala za velik in izjemen prispevek k šahovski dejavnosti naše šole, čestitke za izjemne dosežke na regijskih, državnih in drugih tekmovanjih ter seveda uspešno srednješolsko izobraževanje in še naprej odlično šahovsko udejstvovanje v prihodnje.

Poročilo pripravil:
Miran Drevenšek, mentor ID šah

 

Prilagodi izgled strani