Tajništvo: 02 450 10 90 | Odjava prehrane: 02 450 10 98 info@abesednjak.si
Select Page

Najboljše šahistke in najboljši šahisti v državi, v starostni kategoriji do 15 let, so se v nedeljo, 19. 3. 2023, pomerili v kraljevski igri na Osnovni šoli Jakoba Aljaža v Kranju, kjer je potekalo državno, osnovnošolsko, ekipno prvenstvo v pospešenem šahu, v kategorijah do 15 let, ločeno dekleta in fantje.

Našo šolo je zastopalo 5 učencev, v kategoriji fantje do 15 let.

Pri tem so učenci Osnovne šole Angela Besednjaka na zahtevnem tekmovanju najboljših šahistov v državi, v tekmi z 9-imi šahovskimi partijami med 19-imi sodelujočimi osnovnimi šolami zasedli končno 12. mesto

Ekipo so zastopali: Dorian Šober, Gašper Drevenšek, Jakob Daić, Rene Nikl in Žan Luka Kraner. 

Poudariti velja, da so fantje do 15 let v zelo močni konkurenci, v kateri odločajo malenkosti bili izjemno blizu uvrstitvi med prve štiri tekmovalne ekipe v Sloveniji, a žal zaradi športne sreče, ki je bila v zadnjih, pozno poldanskih partijah bolj naklonjena nasprotnikom, pristali na 12. mestu.

Kljub letvici, ki so si jo z odličnim regijskim rezultatom postavili precej visoko, s tekmovanja niso odšli sklonjenih glav, ampak z mislijo, da še niso rekli zadnje in da so na tekmovanju pridobili veliko izkušenj za naslednja šahovska tekmovanja.

Poročilo pripravil:
Miran Drevenšek, mentor ID šah

 

Prilagodi izgled strani