Tajništvo: 02 450 10 90 | Odjava prehrane: 02 450 10 98 info@abesednjak.si
Select Page

Kot je praksa zadnja leta, smo tudi letos na šoli pripravili tehniški dan z naslovom Varna raba interneta ter se pridružili praznovanju dneva varne rabe interneta 2023 in tako tudi sami prispevali k prijaznejšemu internetu.

Dan varne rabe interneta praznujemo že dvajsetič
Dan varne rabe interneta se je prvič praznovalo leta 2004. Pobudo je dala Evropska komisija preko projekta SafeBorders. Prvi dan varne rabe interneta so 6. februarja 2004 praznovali v 13 različnih državah EU in v Avstraliji. Že naslednje leto je pri praznovanju aktivno sodelovalo 30 držav, nato pa se je število sodelujočih držav vsako leto povečalo in do danes doseglo okoli 180 držav. Dogodek podpirajo številne evropske in svetovne organizacije ter vplivni posamezniki s področja spletnih tehnologij.

V Sloveniji smo dan varne rabe interneta prvič praznovali leta 2006. Številne slovenske šole vsako leto februarja pripravijo aktivnosti, s katerimi opozarjajo o spletnih tveganjih in osveščajo mlade o varni rabi interneta. Točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si pa pripravi osrednji dogodek, ki vsako leto pokrije eno izmed perečih tem, ki zadevajo mladostnike, njihove starše in učitelje in druge aktivnosti. (Vir: safe.si)

Za naše šesto in sedmošolce smo pripravili različne delavnice, kjer so spoznali pasti ter nevarnosti interneta in kako se tega ubraniti ali preprečiti.
Najprej so si ogledali film, se o njem pogovorili, poustvarjali na temo filma ter na koncu s pomočjo različnih kvizov preverili svoje znanje.
Nekaj foto utrinkov najdete v spodnji galeriji.

Dejan Žmavc, organizator

 

Prilagodi izgled strani