Tajništvo: 02 450 10 90 | Odjava prehrane: 02 450 10 98 info@abesednjak.si
Select Page

Pozdravljeni prijatelji mladine!

V Domu ustvarjalnosti mladih Maribor so ustvarjalne delavnice tudi v novem letu odprte vsak delovni dan, pred vrati je prvi letošnji Cunjami, hitro pa se bližajo tudi zimske počitnice.

USTVARJALNE DELAVNICE so odprte vsak dan, od ponedeljka do petka, med 15. in 19. uro. Vsebine so raznolike in se ves čas spreminjajo in nadgrajujejo. Izdelujemo na primer mozaike, ustvarjamo z glino, barvamo, režemo, lepimo, slikamo, rišemo, šivamo, tiskamo, rezbarimo in še marsikaj. Otroci si lahko izdelajo praktične in okrasne izdelke, nakit, družabne igre ali še marsikaj. Na mizah v naših delavnicah je vselej veliko različnih materialov, mentorica pa pomaga pri osvajanju različnih tehnik likovnega ustvarjanja. Na voljo so tudi družabne igre, kocke, ročni nogomet in glasbeni inštrumenti, v klubski sobi pa prostor za »čilanje«, listanje revij, prebiranje knjig ali klepet s prijatelji.

CUNJAMI: Prvi letošnji Cunjami, izmenjevalnica oblačil za mlade, bo v torek, 24. januarja 2023, med 17. in 19. uro. V ospredju bo izmenjava zimskih oblačil, spremljala pa jo bo tudi popravljalnica in delavnica šivanja z NinoRozino. Čeprav Cunjami obiskujejo predvsem mladi, pa je skozi leta postal tudi priložnost za medgeneracijsko druženje. Dobrodošli so namreč predstavniki vseh generacij, ki želijo z odgovornim ravnanjem v vsakdanjem življenju prispevati svoj delež k varovanju okolja in se upreti pretirani potrošnji in prekomernem nakupovanju oblačil.

ZIMSKE POČITNICE: bodo letos potekale nekoliko prej, kot smo vajeni, a smo nanje že pripravljeni. Od 30. januarja do 3. februarja 2023, vsak dan, med 8. in 16. uro, bodo v Domu ustvarjalnosti mladih potekale likovne ustvarjalne delavnice, tradicionalna delavnica izdelovanja pokov ali pležuhov, se odpravili na drsanje, raziskovali mestna igrišča in obiskali Doživljajsko igrišče, tudi izlet na Pohorje in sredin izlet ne bo manjkal. Na dejavnosti se je potrebno prijaviti, razen sredinega izleta in doplačila za gondolo, so dejavnosti brezplačne. Za pokritje stroškov za sredin izlet za otroke iz socialno ogroženih družin poteka dobrodelna akcija »Dobrodelni puloverčki«. Z donacijo za otroške puloverje, ki jih je iz ostankov volne za dobrodelni namen spletla ga. Marija Potočnik, bodo donatorji otrokom omogočili veselo doživetje med prihajajočimi zimskimi počitnicami. Več o tem, kako akcija poteka, je objavljeno na FB strani ZPM Maribor.

Pridružite se nam, zabavno bo!
Zveza prijateljev mladine Maribor

Prilagodi izgled strani