Tajništvo: 02 450 10 90 | Odjava prehrane: 02 450 10 98 info@abesednjak.si
Select Page

V petek, 9. 12. 2022, so se šahistke in šahisti OŠ Angela Besednjaka Maribor ponovno šahovsko udejstvovali. Na Srednji gradbeni šoli je potekalo 3. kolo Štajerske kadetske lige (ŠKL) v tekmovalnem ciklusu šolskega leta 2022/2023. 

Tekmovanja se je tokrat udeležilo 11 tekmovalk oziroma tekmovalcev OŠ Angela Besednjaka Maribor, ki so na tekmovanju prikazali odlične igre.

Na tekmovanju, ki je potekalo v treh starostnih osnovnošolskih kategorijah, ločeno dekleta in fantje, smo bili zastopani v vseh starostnih skupinah. 

Tudi tokrat so učenci naše šole posegli po odličnih uvrstitvah, pri čemer je odlično uvrstitev v kategoriji do 12 let, dosegel Aleksandr Konopatkskyi (sodeluje v starejši kategoriji) in je z enakim številom točk, kot prvouvrščeni, a s slabšim drugim kriterijem, dosegel 4. mesto. Ponovno pa je bil na stopničkah Gašper Drevenšek, tokrat z osvojenim drugim mestom v kategoriji do 15 let. Gašper je z enakim številkom točk, zmagal tudi v neposrednem dvoboju zmagovalca, a s slabšim drugim kriterijem (prvi kriterij: šahovske točke, drugi kriterij: delni bucholz – skupno število osvojenih točk nasprotnikov z odštetimi točkami najslabšega nasprotnika).

Pohvaliti velja vse učenke in učenci naše šole, ki so z lepimi šahovskimi partijami dosegli naslednje odlične rezultate:

Kategorija dekleta do 9 let:
5. mesto: Aida Denjo, 3 točke,
6. mesto: Meta Marinović, 2.5 točk.

Kategorija absolutno do 15 let:
2. mesto: Gašper Drevenšek, 6 točk,
8. mesto: Nikl Rene, 4 točke,
13. mesto: Jakob Daič, 3.5 točk,
19. mesto: Ernad Pajalić, 2 točki.

Kategorija dekleta do 15 let:
5. mesto: Rebeka Koler, 3 točke.

Kategorija absolutno do 12 let:
4. mesto: Aleksandr Konopatskyi, 5.5 točk,
17. mesto: Uroš Bombek, 3.5 točke,
20. mesto: Davud Čelenka, 3 točke,
25. mesto: Adin Junuzović, 2 točki. 

K sodelovanju na interesni dejavnosti šah dodatno vabljene učenke, v na naši šoli manj zastopanih kategorijah, od 4. do 9. razreda. 

Čestitke vsem!

Poročilo pripravil:
Miran Drevenšek, mentor ID šah

 

Prilagodi izgled strani