Tajništvo: 02 450 10 90 | Odjava prehrane: 02 450 10 98 info@abesednjak.si
Select Page

V petek, 2. 12. 2022, smo se učenci 9. c v okviru interesne dejavnosti Razumevanje zgodovinskega mišljenja, pod vodstvom učitelja Tomaža Pozneta, z vlakom odpravili v Ljubljano.
Učenci smo v Mestnem muzeju Ljubljana obiskali razstavo Genijev ustvarjalni svet, posvečeno 150-letnici rojstva slovenskega arhitekta, urbanista, oblikovalca in profesorja Jožeta Plečnika. Spoznali smo njegov miselni svet, se poglobili v mnoge njegove inovativne ideje in tehnike ter se sprehodili skozi življenjske postaje tega vsestranskega umetnika.
Njegova pot nas je najprej popeljala na Dunaj, v metropolo, ki je pomagala oblikovati njegovo genialno arhitekturno idejo, miselno smo profesorja obiskali v Pragi, kjer smo veliko izvedeli o prenovi znamenitega Praškega gradu. Glavnino mojstrovih del pa smo poiskali kar v Ljubljani (Križanke, Narodno univerzitetna knjižnica Ljubljana, Tromostovje …). Mnoga izmed njih so vpisana na znameniti Unescov seznam svetovne dediščine.
Učenci smo preživeli prijeten dan v Ljubljani in se domov, prav tako z vlakom, vrnili utrujeni, a polni novih znanj in izkušenj.

Člani ID Razumevanje zgodovinskega mišljenja

Avtor fotografij: Rok Černetič

Prilagodi izgled strani