Tajništvo: 02 450 10 90 | Odjava prehrane: 02 450 10 98 info@abesednjak.si
Select Page

V sredo, 30. 11. 2022, je bilo na Ptuju organizirano 2. kolo Kadetskega šahovskega prvenstva Podravja v šahu v tekmovalnem ciklusu šolskega leta 2022/2023.

Gre za novo šahovsko ligo v organizaciji Šahovskega kluba na Ptuju, ki se ga je tokrat udeležilo 7 učencev OŠ Angela Besednjaka iz Maribora.

Šahovsko obarvana sreda je bila za naše šahiste nadvse uspešna s prikazanimi dobrimi partijami in odličnimi dosežki.
Na tekmovanju, ki je potekalo v treh starostnih osnovnošolskih kategorijah, ločeno dekleta in fantje, smo bili zastopani v vseh starostnih skupinah pri fantih. Žal so dekleta tudi tokrat na prvenstvu Podravja opravičila svoj izostanek.

Fantje so poskrbeli za odlične rezultate, pri čemer velja izpostaviti 1. mesto, ki ga je z osvojenimi 7 zmagami v 7-ih partijah suvereno osvojil Aleksandr Konopatsky v kategoriji do 9 let ter 2. mesto, ki ga je s 6 točkami v 7-ih partijah ter enakim številom točk, kot zmagovalec, osvojil Gašper Drevenšek. Prav tako pa velja izpostaviti Davuda Čelenko, ki je v kategoriji do 12 let, pokazal odlične igre in kljub dobri igri v zadnji partiji, ki bi mu v primeru zmage prinesla 3. mesto, doživel poraz ter zdrsnil na še vedno odlično 8. mesto v kategoriji do 12 let.

Pohvaliti velja vse učence naše šole, ki so z lepimi šahovskimi partijami dosegli naslednje odlične rezultate:

Kategorija absolutno do 9 let:
1. mesto Aleksandr Konopatskyi

Kategorija absolutno do 12 let:
8. mesto Davud Čelenka
12. mesto Adin Junuzović
17. mesto Uroš Bombek

Kategorija absolutno do 15 let:
2. mesto Gašper Drevenšek
8. mesto Rene Nikl
12. mesto Ernad Pajalić

Čestitke vsem sodelujočim!

Poročilo pripravil:
Miran Drevenšek, mentor ID šah

 

Prilagodi izgled strani