Tajništvo: 02 450 10 90 | Odjava prehrane: 02 450 10 98 info@abesednjak.si
Select Page

Najboljši šahistke in šahisti v državi, do 12 in 15 let, so se v soboto, 9. 4. 2022, pomerili v kraljevski igri na Osnovni šoli Ljudski vrt na Ptuju, kjer je potekalo državno, osnovnošolsko, ekipno prvenstvo v pospešenem šahu, v kategorijah do 12 in 15 let, ločeno dekleta in fantje.

Našo šolo je zastopalo 13 učencev, v kategorijah: dekleta do 15 let, fantje do 12 let in fantje do 15 let.

Pri tem so učenci Osnovne šole Angela Besednjaka na zahtevnem tekmovanju najboljših šahistov v državi, v tekmi z 9-imi šahovskimi partijami med fanti in 8-imi šahovskimi partijami med dekleti, dosegli naslednje odlične uvrstitve.

Dekleta do 15 let:
– 6. mesto v državi. Ekipo so zastopale: Leila Movrin Maršanič, Nuša Drevenšek, Rebeka Koler in Meta Marinović.
V tej kategoriji je tekmovalo 9 ekip.

Dekleta so se hrabro borila, se celo spogledovala z medaljo, a v zadnjih dveh krogih malo popustile, ko je zmanjkalo tudi športne sreče.
Osvojile so 6 match točk.

Fantje do 12 let:
– 5. mesto v državi. Ekipo so zastopali: Uroš Bombek, Rene Nikl, Dorian Šober, Ernad Pajalić.

Tudi fantje so se precej spogledovali z medaljo. V zelo močni konkurenci je tekmovalo 18 ekip. Fantje so se izjemno hrabro borili, bili po treh krogih celo na drugem mestu, na koncu malo popustili in pristali na 5. mestu, z majhnim zaostankom za najboljšimi. Osvojili so 10 match točk.

Fantje do 15 let:
– 8. mesto v državi. Ekipo so zastopali: Maks Mitendorfer, Gašper Drevenšek, Jakob Daić, Luka Bombek in Žan Luka Kraner.

Poudariti velja, da so tudi fantje do 15 let v zelo močni konkurenci, v kateri odločajo malenkosti, a kljub vsemu dosegli odlično 8. mesto med 14. ekipami, čeprav so bili izjemno blizu uvrstitvi med prve štiri tekmovalne ekipe v Sloveniji. Osvojili so 10 match točk.

Vse ekipe so izkazale veliko mero samozavesti. Tekmovalno samozavest pa je s prvimi šahovskimi tekmovalnimi koraki nabirala tudi zvezda tekmovanja, naša Meta, najmlajša tekmovalka na državnem tekmovanju. Med tekmovanjem, v času ko je bila rezerva, je poprijela za težek in zmogljiv fotoaparat g. Gorazda Bombeka, ter fotografirala tekmovalke in tekmovalce OŠ AB. Tako je z dragocenimi nasveti g. Bombeka vstopila tudi v svet fotografije.

Podrobnejši rezultati državnega osnovnošolskega prvenstva so razvidni iz naslednjih povezav.

Dekleta do 15 let:
https://chess-results.com/tnr627172.aspx?lan=1

Fantje do 12 let:
https://chess-results.com/tnr627175.aspx?lan=1

Fantje do 15 let:
https://chess-results.com/tnr627177.aspx?lan=1

Učenke in učenci OŠ Angela Besednjaka so odlično in ponosno zastopali svojo Osnovno šolo Angela Besednjaka in na ekipnem tekmovanju gradili ekipni duh ter se po celodnevnem tekmovanju, ki je potekalo praktično cel dan, zvečer utrujeni in radostni vrnili domov.

Poročilo pripravil:
Miran Drevenšek, mentor ID ŠAH

Prilagodi izgled strani