Tajništvo: 02 450 10 90 | Odjava prehrane: 02 450 10 98 info@abesednjak.si
Select Page

V petek, 8. 10. 2021, smo za naše najuspešnejše bralce (tj. prvih 30 učencev predmetne stopnje, ki v šolskem letu opravi Prežihovo bralno značko) organizirale in pripravile Noč knjige (za pretekli šolski leti) v nekoliko prilagojeni obliki glede na trenutne razmere.

Za nami je veliko mesecev, v katerih smo se zaradi številnih ukrepov bolj kot ne razdruževali, vseskozi pa je bil šport tista stalnica, ki je povezovala Slovence v navijanju in proslavljanju uspehov naših športnikov na različnih področjih, kar je bilo tudi tematsko izhodišče za letošnjo Noč knjige – ŠPORT ZA VSE.

Z učenci smo se sprehodili skozi zgodovino športa in podrobneje raziskali, kje se šport nahaja v literaturi, ne le strokovni, ampak tudi leposlovni.

Srečanje sta popestrila naša gosta, vsak po svoje povezana s športom, gostili smo namreč športnega novinarja RTV Maribor g. Mateja Štrafelo in vrhunskega alpskega smučarja ter bivšega učenca naše šole, Boštjana Klineta. Med pogovorom z gostoma so imeli učenci priložnost videti intervju »v živo«, nato pa se še sami preizkusiti v vlogi novinarja ali v vlogi intervjuvanca, vrhunskega športnika.

Po pogovoru, fotografiranju, avtogramih … je sledila še ena, večini učencev najzanimivejša dejavnost – iskanje skritega zaklada, ki je bila prav tako v celoti športno obarvana.

Preden smo se poslovili, so učenci še malo pesnili in strnili svoje vtise našega druženja, ki se ga bomo prav vsi še dolgo z veseljem spominjali.

Vaše organizatorke 📚

Prilagamo še nekaj foto utrinkov:

Foto: R. Černetič in N. Emeršič (Foto krožek)

Prilagodi izgled strani