Tajništvo: 02 450 10 90 | Odjava prehrane: 02 450 10 98 info@abesednjak.si
Select Page

V sredo, 21. 4. 2021, je potekalo spletno državno osnovnošolsko šahovsko prvenstvo, ki se ga je udeležilo 11 učenk in učencev naše Osnovne šole Angela Besednjaka.

Ekipno so naše šole sodelovale v treh od štirih selekcij: dekleta do 15 let, fantje do 15 let in fantje do 12 let.

Ekipo deklet do 15 let so tvorila dekleta Rebeka Koler, Leila Movrin Maršanič in Nuša Drevenšek, ki so v konkurenci osmih ekip osvojile 6. mesto. V posamični razvrstitvi je Rebeka osvojila 25. mesto, Nuša 33. mesto in Leila 36. mesto.

Fantje do 12 let, katere ekipo so sestavljali Jakob Daić, Žan Luka Kraner, Dorian Šober in Matic Smaka, bi s kančkom športne sreče lahko osvojili kolajno, a so na koncu v konkurenci petnajstih ekip osvojili 5. mesto (do medalje jim je zmanjkala le točka in pol). V posamični razvrstitvi je 43. mesto osvojil Matic Smaka, 50. mesto Jakob Daić, 54. mesto Žan Luka Kraner in 62. mesto Dorian Šober.

Fantje do 15 let, katere ekipo so sestavljali Luka Bombek, Nejc Gorenšek, Tibor Kalacun in Gašper Drevenšek so v konkurenci enajstih ekip osvojili 6. mesto. V tej kategoriji so dosegli naslednje posamične uvrstitve: Gašper je osvojil 29. mesto, Tibor 44. mesto, Luka 59. mesto in Nejc Gorenšek 65. mesto.

Čestitke nastopajočim za zastopanje OŠ Angela Besednjaka na državnem osnovnošolskem spletnem prvenstvu. Prvenstvu, ki se bo tako udeležencem, mentorjem kot tudi organizatorjem in sodnikom zapisalo v spomin z veliko novimi spletnimi izkušnjami.

Marsičemu smo se v dneh priprave na državno prvenstvu morali privaditi, a ker imamo izkušnje z lastnimi spletnimi turnirji, nam ni bilo pretežko. Prav vsi učenci, ki so zastopali OŠ Angela Besednjaka so se suvereno vključili v spletne boje in se odlično borili do zaključka spletnega turnirja. Čisto po resnici pa priznamo, da že komaj čakamo, da ponovno sedemo za prave šahovnice in se pomerimo v kraljevski igri mimo spleta in mimo računalnikov.

Poročilo pripravil: Miran Drevenšek

Prilagodi izgled strani