Tajništvo: 02 450 10 90 | Odjava prehrane: 02 450 10 98 info@abesednjak.si
Select Page

Tekmovanje iz znanja računalništva – Programiranje za OŠ v Scratchu

Na naši šoli smo sredi januarja organizirali šolsko tekmovanje iz znanja računalništva, natančneje programiranja za OŠ v programu Scratch. Tekmovali so učenci od 4. do 9. razreda, naloge pa so reševali na računalnike. Šolskega tekmovanja se je letos udeležilo 10 učencev.

Na državno tekmovanje, ki je bilo v petek, 12. 3. 2021, se je uvrstilo kar 9 učencev, saj se je tekmovalna komisija zaradi težkih nalog na šolskem tekmovanju odločila, da vsem, ki so na šolskem dosegli vsaj 3 točke, ponudi še eno priložnost. Vseeno so naši učenci že na šolskem tekmovanju dosegli dobre rezultate.

Državnega tekmovanja na daljavo se je tako udeležilo 8 učencev:

Anja Hostnikar in Matija Jež (4. r.), Veno Granda, Rene Nikl in Dorian Šober (5. r.), Ian Varga (6. r.), Rok Černetič, 7. r. in Gašper Černetič, 9. r.

Žal petim ni uspelo osvojiti zlatega ali srebrnega priznanja, je pa to uspelo trem učencem iz tekmovalne skupine F scratch-4. in 5. r. Lansko šolsko leto je Veno Granda bil državni podprvak v tej kategoriji, letos pa ste njegovemu zgledu sledila še Rene in Dorian. Fantje so se uvrstili na 4. in 5. mesto. Bravo!
Rok in Gašper Černetič pa sta kljub dobrim rezultatom za las zgrešila srebrni priznanji.

Uradni rezultati so na voljo tukaj: KLIK

Vsem tekmovalcem vse pohvale za ves vložen, trud, čas in prikazano znanje, prejemnikom priznanj pa še enkrat iskrene čestitke!

 

Dejan Žmavc, mentor in predsednik šolske tekmovalne komisije

Prilagodi izgled strani