Tajništvo: 02 450 10 90 | Odjava prehrane: 02 450 10 98 info@abesednjak.si
Select Page

V soboto, 11. 5. 2024, so v Mariboru potekale Športne igre mladih, tekmovanje, ki se letos prvič organizira tudi v Sloveniji. To tekmovanje že vrsto let poteka na območju nekaterih držav bivše skupne države in letos na tem tekmovanju sodelujejo prvič tudi otroci iz Slovenije.

Minuli vikend je v Mariboru potekal še zadnji sklop kvalifikacijskih turnirjev za uvrstitev v finale, ki bo odločalo o tem, kdo iz Slovenije se bo udeležil finala Športnih iger mladih, v Splitu, julija 2024.

Zadnjega kvalifikacijskega turnirja se je udeležilo 5 učencev naše šole, še en učenec, Aleksandr Konopatskyi pa se je udeležil kvalifikacijskega ciklusa že v Postojni, 8. 3. 2024 in se z odličnim tretjim mestom uvrstil v finale slovenskih športnih iger mladih.

Na sobotnem kvalifikacijskem turnirju je le za las uvrstitev na državno tekmovanje ušla Jakobu Daiću, ki je v zadnjem krogu odločal o uvrstitvi v finale, a je bil z doseženim remijem za pol točke prekratek.

Naši učenci so tekmovali v kategorijah fantje do 11 let in fantje do 15 let ter dosegli naslednje uvrstitve.

Fantje do 15 let:
5. mesto Jakob Daić
11. mesto Davud Čelenka
13. mesto Rene Nikl

Fantje do 11 let:
7. mesto Adin Junuzović
8. mesto Berin Džino.

Čestitke vsem tekmovalcem, Aleksandru Konopatskemu pa posebna čestitka za uvrstitev na državni turnir Športnih iger mladih, kjer bomo zanj navijali, da mu uspe preboj v veliki finale v Splitu.

Poročilo pripravil:
Miran Drevenšek, mentor ID ŠAH

 

Prilagodi izgled strani