Tajništvo: 02 450 10 90 | Odjava prehrane: 02 450 10 98 info@abesednjak.si
Select Page

Pozdravljeni,

virtualni karierni sejem 2021 za osnovnošolce v ponedeljek, 15. 11. 2021 odpira svoja »vrata«.

Vabim vas, da obiščite stojnico »Karierni center za mlade »VšečKAM in GREM«. Najdete nas v dvorani Karierni kažipot. Stojnica ponuja vrsto koristnih vsebin, ki so jim v pomoč pri nadaljnjem odločanju kam naprej oz. na katero srednjo šolo se vpisati. Na stojnico so tudi vabljeni tudi starši, da se lahko tudi skupaj z otrokom oglasijo na stojnici.

Številni dogodki v živo se bodo odvili že takoj po odprtju sejma.

Učenci 8. in 9. razredov bodo imeli 18. 11. 2021 dan dejavnosti, kjer bodo obiskali Virtualni karierni sejem. 

Kaj stojnica ponuja za osnovnošolce?

Predavanja v živo:
16. 11. 2021 ob 10:00: Dobrodošli v svetu podjetništva
17. 11. 2021 ob 10:00: Kako postanem vajenec?
17. 11. 2021 ob 17:00: Videoigre – zapravljanje časa ali industrija prihodnosti?
18. 11. 2021 ob 12:15: Kako izbrati karierno pot?
Gradiva za raziskovanje otrokovih potencialov in talentov.
Video predstavitve ambasadorjev poklicev in njihovih zgodb.
Nagradno igro, kjer lahko otroci preizkusijo svoje spretnosti, spoznajo poklice ter izobraževalne možnosti in imajo možnost dobiti eno izmed 16 praktičnih nagrad.

Seveda vas vabimo tudi v Karierno svetovalnico, kjer vas bomo svetovalci Kariernega centra za mlade pričakali skupaj s svetovalci z drugih področij. Svetovali in odgovarjali bomo na vprašanja, vas strokovnih delavcev šol, otrok in njihovih staršev, v zvezi z nadaljnjim načrtovanjem otrokove izobraževalne in karierne poti. Otroci se bodo lahko dogovorili tudi za individualno karierno svetovanje s testiranjem. Vse aktivnosti so BREZPLAČNE.

www.karierni-sejem.si

Raziskovanje na Virtualnem kariernem sejmu je enostavno in varno:

1. V splet se prijavijo na povezavi: www.karierni-sejem.si, izberejo Osnovnošolski sejem in lahko pričnejo z raziskovanjem brez registracije.
2. V kolikor se želijo udeležiti dogodkov v živo, se pogovoriti s svetovalko v karierni svetovalnici ali pogovoriti z »živimi knjigami« je potrebna registracija:
– Ko želijo dostopati do vsebin se pojavi okno za registracijo.
– Vpišejo svoje podatke in si določijo geslo po svoji izbiri. S svojim računom lahko dostopajo do vsega kar sejem ponuja.
– Za registracijo potrebujejo svoj e-naslov. Ko izberejo svoj status (npr. učenec) se odpre možnost, da se vpišejo tudi v svojo šolo in razred. Če šole ni na seznamu lahko nadaljujejo z registracijo, ker šola ni zavedena.
– V kolikor so stari 15 ali manj, starši dobijo obvestilo, da se je njihov otrok registriral na Virtualni karierni sejem 2021. V kolikor se ne strinjajo z registracijo, lahko zahtevajo njen izbris.

Uspešno raziskovanje kariernega sejma želim vsem.

Lep pozdrav,

Urška Pavlič – Svetovalec za RČV I / HRD Adviser I

Prilagodi izgled strani